Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Focar de infecție cu COVID-19 la Spitalul Universitar, din Capitală

Tuesday, 31 March 2020, 20:20 Sursă: Realitatea.net

Situație alarmantă, la Spitalul Universitar, din București. Potrivit Realitatea PLUS, 17 cadre medicale și 10 pacienți au fost depistați pozitiv cu infecție cu COVID-19. Din cele 17 cadre medicale, 5 sunt medici de pe Secția de Cardiologie și un medic pe secția de Chirurgie Toracică. 

Conducerea spitalului susține că, până în prezent, s-au prelevat peste 500 de probe.

"Potrivit raportării managerului Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, au fost confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus (COVID-19) 27 de persoane, din care 17 cadre medicale şi 10 pacienţi. De la nivelul SUUB s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru o parte dintre acestea (20%) se aşteaptă rezultate", informează Grupul de Comunicare Strategică.

Grupul afirmă că testarea a fost declanşată pe 22 martie, la nivelul personalului medical şi al pacienţilor, observându-se "o creştere în dinamică" a rezultatelor pozitive pentru aceste categorii din SUUB.

"Odată cu creşterea numărului de cazuri pozitive a fost constatată o creştere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum şi apariţia unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienţi şi personal medical în cazul cărora rezultatul iniţial a fost negativ. Urmare a solicitării managerului SUUB, care a remarcat prin testare evoluţia epidemiologică, DSPMB a demarat o anchetă epidemiologică extinsă", subliniază GCS.

În urma anchetei, s-au convenit măsuri urgente propuse de către spital şi avizate de DSPMB cu aplicare imediată, pentru a preveni răspândirea virusului.

Cei 10 pacienţi cu COVID-19 au fost transferaţi, conform protocolului, către spitalele din Capitală care gestionează persoanele infectate cu noul coronavirus. 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL