Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Focar de COVID-19, la un centrul social din Ocna Mureș, jud. Alba

Monday, 11 May 2020, 08:30 Sursă: Realitatea.net

Echipe ale DSP Alba au acționat, duminică, în vederea limitării și prevenirii extinderii focarului depistat la o Unitate Medico-Socială aflată în administrarea autorităților locale dintr-un oraș din județul Alba. În urma identificării a 16 cazuri pozitive COVID-19 la nivelul unității menționate, dintre care 5 infectări în cazul personalului medical, specialiștii DSP Alba au intervenit prompt în sensul transportării persoanelor depistate pozitiv la unități medicale din județ, pentru supraveghere și tratament. 

De asemenea, în urma anchetelor epidemiologice extinse, vor fi stabiliți toți contacții persoanelor depistate pozitiv, urmând ca aceștia să fie testați și, în funcție de rezultate, internați sau izolați. 

La acest moment, majoritatea celor depistați pozitiv prezintă forme ușoare ale bolii, fiind asimptomatici.

Potrivit realitateadealba.net, în paralel cu ancheta epidemiologică a fost derulată și o anchetă a inspectorilor sanitari. Ca urmare a identificării unor nereguli grave în activitatea Centrului, inspectorii DSP Alba au aplicat sancțiuni în valoare de 42.000 de lei, astfel: o sancțiune de 40.000 de lei pe persoană juridică pentru neremedierea deficiențelor constatate cu ocazia efectuării controlului în domeniul sănătății publice și care pot aduce atingere sănătății publice, respectiv a recomandărilor făcute de specialiștii epidemiologi prin notificarea de asistență de specialitate din 26.03.2020, precum și o sancțiune în valoare de 2.000 de lei pe persoană fizică pe numele directorului unității pentru nerespectarea structurii funcționale aprobate prin autorizația sanitară de funcționare.

Totodată, cu ocazia controlului a fost dispusă măsura izolării unității pe perioada pandemiei conform metodologiei, mai exact interzicerea accesului oricărei persoane cu excepția personalului medical al unității.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL