Fiul lui Dan Adamescu, arestat în lipsă în România, prins la Londra

Tuesday, 14 June 2016, 10:06 Sursă: REALITATEA.NET

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost ridicat de polițiștii londonezi ridicat de la o conferinţă în care se discuta despre “abuzurile autorităţilor române pe seama mandatelor de arestare preventivă”, au declarat marţi surse judiciare, potrivit News.ro.

DNA îl acuză pe Bogdan Alexander Adamescu, fiul magnatului Dan Adamescu, că se sustrage de mai mulți ani anchetei în care este acuzat că a dat mită zeci de mii de euro, prin intermediari, unor judecători de la Tribunalul Bucureşti.

Astfel, Alexander Adamescu este acuzat pentru săvârșirea a două infracțiuni de dare de mită.

Potrivit ordonanței procurorilor, întocmită în acest caz, în cursul lunilor iunie şi decembrie 2013, Bogdan Alexander Adamescu, împreună cu tatăl său, a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistraților Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, judecători la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII Civilă, pentru ca, în schimb, aceștia să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar era Dan Adamescu.

"Procurorii anticorupție au făcut numeroase demersuri pentru a asigura prezența inculpatului în fața organelor judiciare, însă acesta a urmărit tergiversarea cercetărilor față de el și în final sustragerea de la urmărirea penală", se arată în comunicatul remis de DNA.

Având în vedere aspectele menționate anterior, la data de 25 martie 2016, procurorii au înaintat Tribunalului București referatul cu propunere de arestare preventivă în lipsă a inculpatului Bogdan Alexander Adamescu, pe o perioadă de 30 zile, de la data punerii în executarea a mandatului de arestare preventivă, cerere aprobată de magistrați.

Acest dosar s-a constituit ca urmare a disjungerii dintr-o cauză penală în care au fost trimiși în judecată  patru judecători din cadrul Tribunalului București – Secţia a VII-a civilă, în legătură cu pretinderea și primirea unor sume de bani și bunuri în schimbul favorizării unor interese de afaceri.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL