Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fiscul anunță razii dure, inclusiv în weekend-uri. Anunțul de la ANAF care sperie pe toată lumea

Thursday, 09 June 2016, 14:54 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit fiscului, în vizorul echipelor de control vor fi activitățile legate de recoltarea cerealelor, morărit și panificație, centre comerciale angro, restaurante, baruri și cluburi, prestări de servicii direct către populație (turism/agrement, sportive/medicale de estetică/intretinere, întreținere și reparații auto).

Mai sunt vizate și  magazinele agroalimentare, îmbrăcăminte si încălțăminte, menaj, materiale de construcții, jucării, electrice.

Acțiunea de control va viza întregul teritoriu al țării și vor  fi implicați inspectori ai direcțiilor regionale antifraudă.

"Separat de instrumentarea marilor cazuri de evaziune fiscală, pe fondul creșterii cererii și a consumului de bunuri și servicii din perioada următoare, conducerea DGAF a dispus intensificarea controalelor operative începând cu 6 iunie, pentru a preveni fenomene circumscrise economiei subterane, evaziunii fiscale, indisciplinei financiare, neconformării la declararea și plata obligațiilor fiscale", se arată în comunicat.

Astfel, direcțiile regionale antifraudă de la nivelul întregii țări vor documenta și organiza acțiuni de monitorizare și control antifraudă operative, care vor viza domeniul recoltării cerealelor, morăritului și panificației, centrele comerciale angro din zone cu risc fiscal și cu activitate semnificativă, restaurante, baruri, cluburi, zone cu aglomerare de comercianți en-detail cu risc fiscal ridicat, prestări de servicii direct către populație: turistice/agrement, sportive/medicale de estetica/întreținere, întreținere și reparații auto. De asemenea, este vizat și domeniul livrării de bunuri cu amănuntul către populație: agroalimentare, îmbrăcăminte și încălțăminte, menaj, materiale de construcții, jucarii, electrice.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL