Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Finlanda, coronavirus: Granițele se redeschid in 13 iulie pentru turiști din 17 state europene. România nu a fost inclusă pe listă

Thursday, 09 July 2020, 09:47 Sursă: Realitatea.net

La 15 iunie, Finlanda şi-a redeschis deja graniţele pentru călătorii din ţările baltice şi mai multe ţări nordice (Danemarca, Norvegia, Islanda), dar nu şi pentru Suedia, care încă înregistrează o rată de infectare superioară mediei regionale. O săptămână mai târziu, autorităţile finlandeze au anunţat ridicarea restricţiilor, începând din iulie, pentru turiştii din alte 12 ţări europene considerate sigure, o listă pe care a revizuit-o miercuri. Vizate de această nouă redeschidere sunt Ţările de Jos, Belgia, Italia, Austria, Grecia, Malta, Germania, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Liechtenstein, Elveţia, Cipru, Irlanda, Andorra, San Marino şi Vatican, notează Agerpres.

În termen de două săptămâni, autorităţile finlandeze vor face o nouă evaluare pentru a determina dacă pe listă ar putea fi adăugate alte ţări. În prezent, cetăţenii din spaţiul Schengen şi din Regatul Unit pot călători în Finlanda din motive profesionale, familiale sau orice alt motiv considerat esenţial. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL