#fiipregatit. Cum TREBUIE să reacţionezi în situaţii de urgenţă sau la dezastre - GHIDURI

Thursday, 01 March 2018, 13:24 Sursă: REALITATEA.NET

Fiipregatit.ro va ajuta cetățenii să înțeleagă mai bine riscurile și îi va informa asupra măsurilor de prevenire și comportamentului pe care trebuie să-l aibă în diferite situații de urgență de amploare sau dezastru. Acest proiect este necesar având în vedere faptul că, în ultimii ani, suntem martorii unor intensificări ale situațiilor de urgență de tot felul, atât pe plan internațional, cât și pe plan local. În astfel de situații-limită, câteva secunde pot schimba totul, iar reacția rapidă și educată a celor afectați este esențială pentru supraviețuire.

Platforma fiipregatit.ro cuprinde următoarele funcționalități:

• ghiduri informative pentru situații de urgență (cutremur, inundații, prim ajutor, caniculă, viscol, avarii la reteaua electrica sau pericole de electrocutare);

• trusa de supraviețuire: reprezintă un plan detaliat cu recomandări pentru supraviețuire, de la pregătirea unui rucsac pentru situații de urgență, stabilirea unor puncte de întâlnire cu familia în caz de dezastru, până la materiale care pot fi imprimate astfel încât oricine să aibă la îndemână informații esențiale, dacă nu funcționează căile de comunicare clasice (telefon, internet);

• campaniile derulate de Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, cum ar fi Nu tremur la cutremur, RISC - Siguranța nu e un joc de noroc! sau FOC – Flăcările Omoară Copii.

Platforma fiipregatit.ro va fi în permanență îmbunătățită, prin adăugarea de informații relevante furnizate de toate structurile Ministerului Afacerilor Interne.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL