Coronavirus - România: 27746 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fiica primarului New York, arestată în timpul unui protest după moartea lui George Floyd

Monday, 01 June 2020, 10:14 Sursă: realitatea.net

 

Chiara de Blasio, care este de culoare, făcea parte dintr-un grup de circa 100 de persoane care aruncau cu obiecte în poliţişti, potrivit DPA, citată de Agerpres.

Fiica primarului , care are 25 de ani, nu a aruncat cu obiecte în poliţişti, dar a refuzat să părăsească zona când oamenii legii i-au cerut acest lucru.

Ea a fost arestată sâmbătă, în jurul orei 22.30, i s-a dat o amendă pentru protest ilegal şi a fost eliberată după câteva ore. 

Poliţia din New York a efectuat 345 de arestări duminică dimineaţă, după o noapte haotică de proteste şi jafuri în oraş, în timpul cărora 33 de poliţişti au fost răniţi şi 47 de autovehicule de poliţie avariate.

La puţin timp după arestarea fiicei sale, primarul s-a pronunţat, sâmbătă, împotriva violenţei în creştere a protestelor.

„Dacă aţi ieşit în stradă paşnic pentru a atrage atenţia asupra nevoii de schimbare aţi fost auziţi şi schimbarea vine. A venit vremea să plecaţi acasă pentru ca noi toţi să putem trece mai departe", a spus, sâmbătă, Bill de Blasio.

„Dar celor care vin acolo pur şi simplu pentru a comite violenţe şi a exprima ura împotriva poliţiştilor noştri le spunem că dacă vor comite violenţe vor fi arestaţi. Vor simţi consecinţele acestei activităţi", a adăugat el.

După moartea lui George Floyd, în Statele Unite au izbucnit proteste împotriva violențelor poliției.

George Floyd, un american de culoare , a murit în urmă cu o săptămână, pe 25 mai, la scurt timp după ce a fost ținut cu faţa la pământ şi gâtul sub genunchiul unui poliţist alb la Minneapolis, în nordul Statelor Unite. Floyd, de 46 de ani , lucra ca agent de pază la un restaurant, după ce își pierduse locul de muncă din cauza pandemiei de coronavirus-  șofer de camion in Minnesota.

Proteste violente au izbucnit după moartea lui Floyd. Înregistrarea video cu arestarea lui Floyd făcută de un trecător, martor la incident, a fost difuzată și a devenit virală. 

Derek Chauvin, ofițerul de poliție care a fost filmat în timp ce statea cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd, a fost arestat și acuzat de omor (crimă - n.red.) de gradul trei şi ucidere din culpă de gradul doi.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL