Fenomen astronomic spectaculos! Cea mai frumoasă PLOAIE de meteori din 2017, în această noapte

Wednesday, 13 December 2017, 22:44 Sursă: REALITATEA.NET

Curentul de meteori Geminide are loc în această perioadă, însă va putea fi observat cel mai bine în noaptea dintre 13 şi 14 decembrie, dar şi în cea dintre 14 şi 15 decembrie, atunci când atinge punctul maxim de vizibilitate.

Adaugă părerea ta

Majoritatea stelelor cazătoare din perioada 4-17 decembrie par a veni din constelaţia Gemini (Gemenii), acesta fiind motivul pentru care se numesc „Geminide”.

Meteorii Geminide sunt mai lenţi decât alţi meteori şi foarte luminoşi, informează Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Stelele căzătoare se observă fără instrument astronomic. Trebuie doar să privești sus pe cer, la 45 de grade deasupra orizontului. Mai mult decât atât, ploaia de meteoriți va putea fi urmărită în orice țară din lume.

Conform descopera.ro, dacă vei avea ocazia să vezi acest spectacol, ține minte că vei împărtăși momentul cu milioane de iubitori de stele din toată lumea. De asemenea, cel mai potrivit este să urmărești cerul în a doua jumătate a nopţii de 13 spre 14 decembrie, până la începutul zilei.