Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fenomen astronomic spectaculos. Ce se va putea vedea pe cer pe 23 ianuarie

Tuesday, 22 January 2019, 12:44 Sursă: REALITATEA.NET

La începutul lunii ianuarie, Jupiter a răsărit mai târziu decât Venus. Pe măsură ce au trecut zilele, planeta Venus s-a deplasat printre stele astfel că, în perioada 21 - 25 ianuarie poate fi văzută apropiindu-se de Jupiter. Cele două corpuri cereşti strălucitoare pot fi văzute una lângă alta, într-una dintre cele mai frumoase apropieri planetare ale anului.

"Venus şi Jupiter se vor afla cel mai aproape aparent una de alta pe 23 ianuarie, când se vor vedea dimineaţa, începând cu ora 4.30", notează specialiştii de la Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Bucureşti.

"Le puteţi privi atunci prin telescop şi veţi vedea diferenţa enorma dintre faza lui Venus şi discul rotund, străbătut de dungi şi însoţit de sateliţi, al lui Jupiter", arată astronomii.

Desigur, cele două planete nu sunt deloc apropiate în spaţiu. De pe Pământ, cele două planete se văd în conjuncţie, dar Jupiter este de aproape şapte ori şi jumătate mai departe de Pământ decât Venus. De aceea Venus apare mult mai strălucitoare.

De obicei, se vorbeşte despre conjuncţia dintre cele două planete o singură dată pe an, dar, în 2019, este aşteptată o alta, pe 24 noiembrie.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL