Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Falsul chirurg contestă arestul preventiv. Avocat:"Nu merge să opereze pacientele prin metrou"

Wednesday, 13 February 2019, 10:18 Sursă: REALITATEA.NET

„Dacă pacientele nu se duceau la clinică, în mod evident nu aveau nici un pericol. Pe de altă parte, lăsarea în libertate a lui Matteo Politi nu reprezintă vreun pericol pentru vreo pacientă, pentru că nu el merge să opereze prin metrou şi când vede o pacientă, este cu bisturiul pe ea. Ele s-au dus la clinică la el”, a declarat avocatul Daniel Ionaşcu, avocatul lui Matteo Politi, scrie Mediafax.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile pentru chirurgul fals italian, acesta fiind acuzat de trei infracţiuni, înşelăciune în formă continuată şi simplă şi de exercitarea fără drept a profesiei. La Tribunalul Bucureşti, miercuri, magistraţii urmează să judece contestaţia lui Matteo Politi la arestul preventiv.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1au pus în mişcare acţiunea penală faţă de falsul chirurg italian, el fiind acuzat de înşelăciune în formă continuată şi simplă şi de exercitarea fără drept a profesiei.

Matteo Politi, italianul acuzat că a operat în mai multe clinici private din Bucureşti, deşi avea doar opt clase, a fost prins săptămâna trecută de poliţiştii de frontieră de la Curtici, judeţul Arad, în timp ce încerca să fugă din ţară.

În 2011, Matteo Politi a primit o sentinţă de un an şi jumătate în Italia, cu suspendare, după ce a minţit timp de mai mulţi ani că e medic şi a profitat că avea acelaşi nume de familie cu al unui cardiolog cu reputaţie din Modena, respectiv Luigi Vincenzo Politi.Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL