Explicația incredibilă a Armatei după ce avioanele F16 au ratat parada de 1 Decembrie

Sunday, 02 December 2018, 12:27 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, Ionuț Neamu, purtător de cuvânt al Statului Major al Forțelor Aeriene a explicat ce s-a întâmplat de fapt:

"Știți foarte bine că există proceduri la pace și proceduri la război. Am vrut să ne asigurăm și să fim convinși că nu vor fi niciun fel de probleme. Dacă eram în situație de conflict, avioanele se ridicau fără niciun fel de probleme. Ați văzut cum a fost vremea în ultimele zile", a declarat purtătorul de cuvânt din MApN.

Potrivit acestuia, avioane F16 s-au ridicat totuși și au zburat de Ziua Națională, la ceremoniile de la Alba Iulia.

"În ultimele zile a plouat și nins în Capitală, stratul de gheață pe pistă era apreciabil. Nu s-a reușit să se dea la o parte toată această gheață. Nu știu dacă are cineva în lume o pistă încălzită, este vorba de 3.000 de metri liniari, cu o lățime 50 m, costul ar fi uriaș, cât pentr un oraș mai mic", a mai spus oficialul de la Statul Major al Forțelor Aeriene.

Întrebat dacă investiția în avioanele second-hand de tip F16 a fost rentabilă, Ionuț Neamu a explicat că sunt avioane încercate în luptă, în Irak, Afganistan sau Bosnia-Herțegovina și sunt avioane care au avut ceva de spus în conflicte. "Sigur a meritat investiția", a completat oficialul din MApN.

Un fost cadru militar Florin Jipa a explicat pentru Realitatea TV că problemele de ieri au apărut din cauza tehnicii învechite:

"Sunt probleme, din cauza aceasta tehnica se schimbă fiindcă este veche și trebuia schimbată. Sunt 30 de ani în care nu s-a investit deloc în armată. S-au cumparat 12 avioane F-16. Acestea vor fi completate ca să fie prima escadrilă operațională anul viitor și îmi doresc ca a doua escadrilă să fie una cu avioane de ultima generație".


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri