Coronavirus - România: 18070 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

A fost executat pentru uciderea unei tinere în urmă cu 18 ani

Thursday, 07 November 2019, 08:24 Sursă: REALITATEA.NET

Justen Hall, în vârstă de 38 de ani, a murit la 18:32 (00:32 GMT) în penitenciarul din Huntsville, au anunţat autorităţile din Texas.

În 2005, el a fost condamnat la moarte pentru strangularea în urmă cu trei ani spre oraşul El Paso a unei femei de 29 de ani, pe care a îngropat-o ulterior în deşertul din New Mexico.

Potrivit urmăririi penale, femeia ameninţa să dezvăluie existenţa unui laborator ilegal de fabricare de droguri înfiinţat de grupul de extremă dreaptă ''Aryan Circle'' al acuzatului.

Avocaţii au depus mai multe recursuri pentru a încerca să obţină o revizuire a procesului, argumentând probleme mintale sau cerând analize suplimentare ADN-ului.

Justen Hall le-a cerut în 2017 să renunţe la aceste solicitări, afirmând că este ''pregătit'' să acccepte pedeapsa. El a devenit cel de-al 19-lea condamnat la moarte executat de la 1 ianuarie în Statele Unite şi al optulea în statul Texas.

Autorităţile din Texas au comutat miercuri pedeapsa unui alt condamnat la moarte, Bobby Moore, în închisoare pe viaţă, în baza unei decizii a Curţii Supreme a SUA.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL