Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Este oficial! Dosarul crimelor din Caracal se mută la București

Wednesday, 31 July 2019, 20:38 Sursă: REALITATEA.NET

,,Procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate şi Terorism a dispus preluarea dosarului nr. 203/D/P/2019, înregistrat la Serviciul Teritorial Craiova de către D.I.I.C.O.T – Structura Centrală – Secția de Combatere a Criminalității Organizate'', se menționează într-un comunicat al instituției.

În același document se explică și motivul pentru care a fost preluat dosarul:

,,Prin ordonanţă s-a apreciat că,  având în vedere complexitatea cauzei, mediatizarea excesivă a acesteia, precum și resursele tehnice logistice și umane necesare aflării adevărului judiciar, preluarea dosarului de la ST Craiova la Structura Centrală a D.I.I.C.O.T. ar contribui la stabilirea corectă a situației de fapt, prin administrarea tuturor probelor necesare și utile cauzei cu respectarea drepturilor procesuale ale părților.''

 

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a declarat, într-o conferință de presă susținută miercuri, că în dosarul crimelor de la Caracal sunt prioritare aflarea adevărului şi stabilirea adevărului prin probe temeinice. "Nu neglijăm nicio pistă pe care o putem afla inclusiv din presă", a spus Bănilă.

"Până nu avem concluzii clare cu privire la faptul că una sau alta din cele două fete ar fi fost într-adevăr ucise, sunt doar nişte indicii, le spunem rezonabile, dar până nu avem stabilit în mod cert acest lucru, nu putem neglija nicio pistă", a declarat Felix Bănilă.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL