Evaziunea fiscală are toate șansele să ajungă "atentat la siguranța națională"

Sunday, 19 January 2020, 11:30 Sursă: hotnews.ro

Autor: Realitatea.NET

"Ministrul Finanțelor a anunțat că va înainta în CSAT o propunere pentru ca evaziunea fiscală să fie considerată pericol la adresa siguranței naționale. Asta ne permite să finalizăm procedurile de licitație pe digitalizarea ANAF. Toți comercianții și toți furnizorii de servicii și-au luat case de marcat fiscale cu transmiterea datelor online și ANAF-ul nu a făcut procedura pentru achiziționarea serverelor necesare pentru operaționalizarea sistemului, deși e în interesul fundamental, în primul rând al ANAF-ului, de a îmbunătăți colectarea ca urmare a datelor pe care le primesc prin intermediul acestor case de marcat”, a afirmat premierul Ludovic Orban.

El a spus că dacă CSAT acceptă propunerea ca evaziunea fiscală să fie considerată pericol la adresa siguranței naționale, atunci ANAF ar putea face achiziții directe sau prin procedură competitivă simplificată.

"Guvernele dinaintea noastră au achiziționat softuri la prețuri extrem de mari și fără codul sursă. Noi vrem să simplificăm această procedură de achiziție și să o finalizăm cât mai rapid, să nu ne mai poată pune bețe în roate unii și alții pe această procedură. Obiectivul nostru este să asigurăm informatizarea ANAF într-un termen cât mai scurt. Dacă CSAT acceptă inițiativa, ANAF poate face achiziție directă sau face o procedură competitivă simplificată”, a adăugat Orban.

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu anunța că va introduce în CSAT la începutul anului materialele necesare ca informatizarea ANAF și a Ministerului de Finanțe să devină obiectiv de importanță națională. El a precizat că evaziunea fiscală a ajuns o problemă de securitate națională.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-19 12:29:19
Robert

Foamete mare au parlitaniile astea.

2020-01-19 12:48:43
marian

Cum vreți voi să își plătească lumea de buna credință taxele, când voi (guvernele în general), aruncați cu banii aiurea ?

2020-01-19 15:07:00
Verificati si primariile care jefuiesc bugetele de 30 de ani !!!

Omul plateste, dar se rade totul ... local !!! Autobuze, apa, canal, militieni locali inutili platiti ca profesorii universitari, analfabeti platiti regeste, afaceri pe bani multi, curtea de conturi care nu exista, subventii imposibile, datorii neplatite, ... acolo sint ilegalitati pe banda !!!

2020-01-19 18:04:04
Biju Calotă

Hoții ăștia au făcut fiscul varză nici nu mai stii ce impozite să plătești.

Alte articole din: SOCIAL