Este greu de negociat cu SUA "cu pistolul la tâmplă". Cine face această afirmaţie şocantă

Tuesday, 25 September 2018, 16:38 Sursă: REALITATEA.NET

Viceministrul chinez al Comerţului, Wang Shouwen, a vorbit marţi despre dificultăţile pe care Statele Unite ale Americii le provoacă în găsirea unei soluţii în războiul comercial între cele două economii şi a subliniat că este dificil să se înainteze în negocierile cu SUA "ţinând un pistol la tâmpla noastră".

Adaugă părerea ta

Guvernul american "a abandonat o înţelegere mutuală cu China", a subliniat viceministrul într-o conferinţă de presă, la o zi după ce Beijingul şi Washingtonul au impus taxe vamale la unele exporturi, alimentând conflictul comercial.

Wang a dat asigurări că taxele impuse de China, ce au intrat în vigoare luni, aplicate pentru exporturi americane în valoare de 60 de miliarde de dolari, reprezintă represalii la care Beijingul a fost nevoit să recurgă, şi a precizat că acestea vor dăuna unor exportatori americani din sectoare, precum cel al gazelor naturale lichefiate.

SUA au impus, la rândul lor, taxe vamale la exporturi chineze în valoare de 200 miliarde de dolari, acestea şi cele impuse de China adăugându-se celor iniţiate de cele două economii în iulie, în valoare de 50 miliarde de dolari, care au declanşat războiul comercial.

Guvernul chinez a publicat luni un raport legat de tensiunile comerciale cu SUA, potrivit căruia China încearcă să răspundă cu "cea mai mare răbdare şi bună credinţă" presiunilor Washingtonului.

În pofida ştirilor din presa americană, care susţin că la finele săptămânii China ar fi anulat o nouă rundă de negocieri cu SUA, raportul dă asigurări că poarta dialogului continuă să fie deschisă, atât timp cât discuţiile "se vor baza pe respect mutual şi egalitate". 

 

Sursa