Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Erdogan se implică în rezolvarea crizei din Alep. Discuţii cu Obama şi Putin

Friday, 16 December 2016, 08:43 Sursă: REALITATEA.NET

Această intensă activitate diplomatică s-a derulat în timp ce sute de civili și rebeli au fost evacuați din al doilea oraș ca mărime din Siria, la o lună după ofensiva devastatoare a regimului.

"În timpul armistițiului de la Alep și operațiunilor de evacuare, am vorbit de mai multe ori cu Vladimir Putin", a declarat Recep Tayyip Erdogan într-o conferință de presă organizată în comun cu omologul său sloven, Borut Pahor.

El a mai făcut cunoscut că a discutat cu cancelarul german, Angela Merkel, despre mijloacele de a ajuta populația din Alep.

Germania "a spus că este pregătită să participe în toate modurile posibile în ce privește ajutorul umanitar", a mai afirmat Recep Tayyip Erdogan.

Liderul de la Ankara a adăugat că, anterior, a discutat îndelung cu președintele Barack Obama, despre Siria, dar și despre Irak.

Recep Tayyip Erdogan a spus că aproape 1.150 de civili și răniți au fost evacuați din cartierele rebele din estul Alepului și au sosit în provincia învecinată Idleb, ultimul bastion forte al rebeliunii.

Evacuarea se înscrie în acordul de încetare a focului încheiat marți între rebeli și forțele guvernamentale sub egida Turciei și Rusiei, care a fost încălcat miercuri înainte de a fi pus din nou în aplicare.

Pierderea orașului Alep reprezintă o înfrângere majoră pentru rebeli, care au cucerit partea de est a metropolei în 2012. Pentru regim, această victorie, posibilă cu sprijinul Rusiei, este cel mai important succes al puterii de la începutul războiului în 2011.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL