Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Epidemiologul Anthony Fauci, consilierul lui Donald Trump, în carantină după posibila expunere la COVID la Casa Albă

Sunday, 10 May 2020, 17:45 Sursă: realitatea.net

 

Fauci este consilier al președintelui Donald Trump și directorul Institutului american de alergii și boli infecțioase și face parte din grupul pentru lupta impotriva COVID-19 de la Casa Albă.

Epideimologul a anunțat că va lucra de acasă în următoarele 14 zile.

Fauci și-a făcut testul COVID și rezultatul a fost negativ.

Expertul imunolog precizat pentru CNN că stă într-o altfel de carantină, pentru că s-a ajuns la conclluzia că nu a fost în apropierea membrului din staff-ul de la Casa Albă care a fost testat pozitiv la coronavirus. Astfel că, urtând o mască, va putea merge  la Institut să-și desfășoare activitatea, fiind singurul din clădire.  

Fauci este al treilea membru al grupului de lupta impotriva coronavirusului de la Casa Albă care a intrat în carantină în ultimele zile din același motiv: apropierea sau intrarea în contact cu o persoană infectată cu COVID-19 din staff-ul de la Casa Albă. 

Robert Redfield, directorul Centrului pentru prevenţia bolilor infecţioase (CDC), şi Stephen Hahn, care conduce Agenţia americană pentru securitatea alimentelor şi medicamentelor (FDA), au intrat de sâmbătă în carantină după ce au fost în contact cu persoane contaminate la Casa Albă.

Nu a fost deconspirată identitatea persoanei infectate cu coronavirus de la Casa Albă. 

Grupul de lucru pentru lupta anti-coronavirus s-a intrunit ultima oară înainte de autoizolarea celor trei, joi, 7 mai.

Tot în săptămâna trecută, Katie Miller, purtătoarea de cuvânt a vicepreşedintelui american Mike Pence, a fost testată pozitiv la coronavirus. Miller este soţia lui Stephen Miller, unul dintre cei mai apropiaţi consilieri ai preşedintelui Donald Trump şi artizanul politicii sale anti-imigraţie. A fost al doilea caz de contaminare cu noul coronavirus la Casa Albă înregistrat săptămâna trecută, după cel al unui militar aflat în serviciul preşedintelui SUA.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL