Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Epidemie coronavirus. Patru români repatriați, în carantină în Franța și Germania. Urmează trei marinari

Monday, 03 February 2020, 16:32 Sursă: MAE

Cei patru români au fost repatriați sâmbătă și duminică,prin activarea mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

Unul dintre ei a ajuns în Germania, cu un zbor organizat de către Republica Federală Germania, iar ceilalți trei în Franța, cu un zbor organizat de către Republica Franceză.

Demersurile de repatriere au fost sprijinite la fața locului și de către reprezentanții misiunii diplomatice a Confederației Elvețiene la Beijing, precizează MAE, într-un comunicat de presă

„Ministerul Afacerilor Externe mulțumește cu acest prilej statelor membre UE implicate și autorităților Confederației Elvețiene pentru sprijinul oferit, precum și autorităților chineze pentru buna colaborare în gestionarea situației”, transmite MAE.

„Ambasada României la Beijing a păstrat legătura în permanență cu toți cei patru cetățeni români, inclusiv pe parcursul desfășurării operațiunilor necesare repatrierii, aceștia fiind informați cu privire la condițiile de repatriere și obligativitatea celor 14 zile de carantină pe teritoriul Republicii Federale Germania, respectiv al Republicii Franceze. În prezent, cei patru cetățeni români se află în carantină”, a informat MAE.

„Totodată, misiunea diplomatică a oferit sprijin consular pentru trei marinari români în vederea părăsirii navelor înainte de finalizarea contractelor, aceștia aflându-se pe vapoare în diverse zone din Republica Populară Chineză. În același timp, misiunea este în contact și cu studenții români bursieri care se află în acest stat în vederea acordării de asistență consulară, dacă este necesar, în contextul epidemiei cauzate de coronavirus”, a mai precizat MAE:

Până la sfârșitul zilei de luni, bilanțul epidemiei de pneumonie virală  a ajuns la 426 de decese și 19.880 de pesoane infectate, în timp ce 623 de persoane s-au vindecat. Epidemia de coronavirus a izbucnit în decembrie 2019 în Wuhan și s-a răspândit cu repeziciune în China și în alte peste 20 de țări, unde au fost raportate 188 de cazuri de persoane infectate, inclusiv în Statele Unite ale Americii și în Europa.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-03 17:10:33
Razvan

"Până în prezent, bilanțul epidemiei de pneumonie virală a ajuns la 462 de decese și 17.489 de pesoane infectate, în timp ce 530 de persoane s-ua vindecat. " De fapt sunt doar 362 de decese... o mica diferenta de 100 de persoane, dar ce mai conteaza, nu-i asa?

Alte articole din: ACTUAL