Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Enigmă COVID-19 în Argentina: Marinari infectați cu noul coronavirus după ce au stat o lună pe mare

Tuesday, 14 July 2020, 09:55 Sursă: realitatea.net

 

Vasul de pescuit Etchizen Maru a revenit în portul Usuhaia după ce unii dintre pasagerii săi au prezentat simptome tipice de COVID-19, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii al provinciei argentiniene Tierra del Fuego (sud), notează AFP, preluată de Agerpres.

Cei 57 de marinari, din totalul de 61 de membri ai echipajului, au fost diagnosticaţi pozitiv la coronavirus după ce au fost supuşi unui nou test.

Asta după ce membrii echipajului au efectuat o carantină obligatorie de 14 zile într-un hotel din Ushuaia (sud) şi înainte de aceasta fuseseră supuşi unor prelevări ale căror rezultate s-au arătat negative, potrivit unui comunicat al ministerului.

Doi dintre aceştia au fost testaţi negativ, iar alţi doi aşteaptă rezultatul testului, a precizat Comitetul pentru operaţiuni de urgenţă al provinciei.

Doi marinari au fost internaţi în spital, în timp ce restul au putut rămâne la bord.

Unul dintre ei a fost transferat la Spitalul Regional Ushuaia, cu insuficiență respiratorie, fiind trecut pe oxigen. Luni, un al doilea a fost internat, din primele 7 cazuri detectate, pentru un control clinic, relatează patagonia24.com.ar.

„Este dificil să stabilim modul în care acest echipaj a fost contaminat, ştiind că, timp de 35 de zile, nu au avut niciun contact cu uscatul şi că alimentarea s-a făcut la ieşirea din portul Ushuaia”, a explicat Alejandra Alfaro, director al serviciilor de sănătate din Tierra del Fuego.

O echipă studiază „cronologia simptomelor în rândul echipajului pentru a stabili cronologia contaminărilor”, a adăugat ea.

După cum a afirmat şeful serviciului de boli infecţioase de la Spitalul regional Ushuaia, Leandro Ballatore, este vorba despre un „caz care scapă oricăror descrieri din publicaţiile de specialitate, pentru că o perioadă de incubaţie atât de lungă nu a fost descrisă nicăieri”.

„Încă nu putem explica cum au apărut simptomele. Este ceva frapant, dar am stabilit cinci ipoteze pe care trebuie să le terminăm de evaluat înainte de a stabili ce s-a întâmplat”, a insistat expertul în boli infecţioase şi membru în Comitetul operaţional de urgenţă al provinciei.

Echipajul a fost plasat în izolare la bordul vasului, ancorat în portul Ushuaia. Pentru moment, oamenii vor rămâne în interiorul navei, deoarece cazurile pozitive prezintă simptome ușoare, iar în cazul în care este nevoie de spitalizare, acestea vor fi transferate la Spitalul Regional Ushuaia sub un protocol strict de securitate, potrrivit patagonia24.com.ar.

Cazuri suspecte și pe Aeroportul Internațional Ushuaia. Pe de altă parte, Ministerul Sănătății a raportat că, luni, au fost depistate două cazuri suspecte pe Aeroportul Internațional Ushuaia. Cele două persoane au fost izolate, contactele lor au fost identificate și se face ancheta epidemiologică, mai scrie patagonia24.com.ar.

Argentina a depăşit duminică pragul de 100.000 de cazuri, iar numărul morţilor se ridică la 1.859. Majoritatea covârşitoare a contaminărilor a avut loc în regiunea Buenos Aires. Până marți, numărul cazurilor confirmate a urcat la 103.265, dintre care au murit 1.903, potrivit datelor centralizate de Worldometers

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL