Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Efectul incredibil al ginsengului luat pe stomacul gol

Wednesday, 22 June 2016, 16:50 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit „Noii biblii a vitaminelor“, semnata de Earl Mindell si Hester Mundis, marele plus al ginsengului este ca ajuta la asimilarea vitaminelor si mineralelor, actionand ca un stimulent al glandelor endocrine.

Conform aceleiasi surse, „pentru eficienta maxima este bine sa fie luat pe stomacul gol – de preferinta inainte de micul dejun – sau cel putin cu o ora inainte sau dupa masa“.

Vitamina C poate interfera cu absorbtia ginsengului, astfel ca aceia care iau si suplimente de vitamina C e bine sa puna o distanta intre ele de doua ore, scrie bzi.ro. Nu sunt recomandate mai mult de sase capsule de 500 mg de ginseng pe zi. In cazuri rare, ginsengul poate provoca sangerari femeilor aflate la menopauza.

Desi nu sunt periculoase, ele pot fi gresit interpretate ca simptome ale cancerului uterin. In acest caz, se recomanda un control de specialitate, iar medicul trebuie informat asupra ginsengului. Alte efecte secundare pot fi durerile de cap sau tensiunea arteriala, astfel incat este indicata consultarea unui medic inainte de a incepe un tratament cu ginseng.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL