Coronavirus - România: 2738 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

EDU.ro ADMITERE LICEU 2017. Calendarul înscrierii la liceu în anul şcolar 2017-2018

Thursday, 13 July 2017, 09:54 Sursă: REALITATEA.NET

EDU.ro ADMITERE LICEU 2017. Cea mai mică medie cu care s-a intrat la un liceu din Cluj: 3,77. La Constanţa, ultima medie: 2,12

Cea mai mică medie de intrare la un liceu din judeţul Cluj, după repartizarea computerizată, a fost 3,77, iar în Constanţa s-a intrat cu 2,12, cele două judeţe fiind, totuşi, în topul celor mai bune medii de admitere la liceu.

Cea mai mică medie de intrare la un liceu din judeţul Cluj după repartizarea computerizată a fost de 3,77, înregistrată la specializarea Protecţia mediului de la Colegiul Tehnic ”Anghel Saligny” Cluj-Napoca, unde s-au ocupat 26 de locuri din cele 28 existente.

Potrivit ierarhiei comunicate, miercuri, de Ministerul Educaţiei, cu specializările ordonate după medie, la Colegiul Tehnic ”Anghel Saligny” Cluj-Napoca s-a intrat cu 3,77, la specializarea Protecţia mediului. De asemenea, la Liceul Teoretic cu predare în limba maghiară Gherla, ultima notă a fost 3,83 la specializarea Filologie, iar la Liceul Tehnologic ”Vlădeasa” Huedin, unde la specializarea Economic, ultima medie a fost 3,93.

La ”Anghel Saligny” s-au ocupat doar 26 din cele 28 de locuri existente, două rămânând neocupate în urma repartizării computerizate.

La polul opus, cea mai mare ultima medie de intrare a fost înregistrată la Liceul Teoretic ”Avram Iancu” Cluj-Napoca, la specializarea Matematică – informatică, aceasta fiind de 9,69, unitatea şcolară ocupând primul loc în topul liceelor unde s-a intrat cu cele mai mari note din judeţul Cluj. Pe locul doi s-a clasat Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca, unde la specializarea Ştiinţe ale naturii ultima notă a fost 9,67, şi specializarea Matematică-informatică de la acelaşi liceu, ultima notă fiind 9,56.

La Constanţa, majoritatea absolvenţilor de clasa a VIII-a au fost repartizaţi computerizat în învăţământul liceal, conform uneia dintre opţiunile exprimate, şi numai 24 de candidaţi nu au putut fi repartizaţi în această etapă. Cea mai mică medie s-a înregistrat la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Albatros” din Constanţa – 2,12.

Potrivit datelor prezentate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, din cei 4.232 de absolvenţi de clasa a VIII-a înscrişi la prima etapă de admitere, 4.208 candidaţi au fost repartizaţi conform uneia dintre opţiunile exprimate. Printre aceştia au fost şi 93 de absolvenţi de clasa opta proveniţi din unităţi de învăţământ din alte judeţe, cea mai mare medie, 9,83 prezentând-o un elev din judeţul Tulcea, care a ales Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanţa, în timp ce cu cea mai mică medie, 3,70, a fost repartizat un elev din judeţul Buzău, care a ales Liceul Tehnologic „Carsium” din Hârşova.

Alţi 24 de candidaţi, 22 din judeţul Constanţa şi câte unul din Tulcea şi Brăila, nu au putut fi repartizaţi deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să permită încadrarea lor în vreo unitate de învăţământ. Între aceştia, cea mai mare medie a obţinut-o un candidat de la Şcoala nr. 2 din Ovidiu - 8,54, iar cea mai mică, 2,59, un elev al Şcolii gimnaziale nr. 2 din Constanţa.

În 23 de unităţi de învăţământ liceal de stat din judeţul Constanţa au mai rămas, în total, 244 de locuri neocupate.

La numai trei unităţi de învăţământ liceal din judeţ s-a intrat cu media 10, respectiv doi elevi la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, unul la Liceul Teoretic „Ovidius”, ambele unităţi de învăţământ fiind din municipiul Constanţa, iar un al patrulea elev a ales Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia.

La polul opus s-au aflat câteva zeci de licee şi colegii unde s-a putut intra cu medii mai mici de 5, ultimele pe listă fiind Liceul „Regele Carol I” din Ostrov, cu 2,51 şi 2,34, iar cea mai mică medie de admitere - 2,12, s-a înregistrat la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Albatros” din Constanţa.

Conform calendarului admiterii în în învăţământul liceal de stat, joi vor fi afişate rezultatele repartzării computerizate atât în unităţile de învăţământ gimnazial absolvite de candidaţi, cât şi în cele de învăţământ liceal în care aceştia au fost distribuiţi.

În perioada 13 - 17 iulie vor fi depuse dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care elevii au fost admişi.

 

În etapele premergătoare repartizării computerizate, au fost admişi în învăţământul liceal de stat, conform reglementărilor în vigoare, 18.206 elevi în învăţământul profesional, 11.254 de elevi la specializări vocaţionale (dintre care 480 de elevi în învăţământul militar), 1.805 elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă şi 960 de elevi în învăţământul special.

TOP 10 licee din România 

1. Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti: 9,72 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

2. Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti: 9,70 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

3. Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti: 9,68 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

4. Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti: 9,63 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

5. Colegiul Naţional „Gheorghe şincai” din Bucureşti: 9,55 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

6. Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa: 9,54 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

7. Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanţa: 9,32 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

8. Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca: 9,48 - ultima medie de admitere, 910 - prima medie de admitere

9. Colegiul Naţional „Cantemir Vodă” din Bucureşti: 9,45 - ultima medie de admitere, 9,92 - prima medie de admitere

10. Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi: 9,44 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

Un număr de 581 de candidaţi cu medii cuprinse între 9,79 şi 1,93 au rămas nerepartizati, după prima sesiune.

Lista completă AICI.

 

EDU.ro ADMITERE LICEU 2017.  Calendarul admiterii la liceu în anul şcolar 2017-2018

3 – 6 iulie 2017 Absolventii de gimnaziu si parintii acestora vor completa optiunile in fisele de inscriere, asistati de diriginti. Absolventii de gimnaziu din alte judete vor completa fisele de inscriere la centrul special desemnat din judetul pentru care solicita inscrierea.
3 – 6 iulie 2017 Introducerea datelor din fisele de inscriere in baza de date computerizata (aplicatia informatica computerizata) .
4 – 7 iulie 2017 Candidatii si parintii vor verifica fisele editate de calculator si vor corecta eventualele greseli din baza de date. Afisarea listelor corectate in aplicatia informatica computerizata.
8 iulie 2017 Ultima zi pentru transmiterea bazei de date de la centrele de inscriere la centrul de admitere judetean / al municipiului Bucuresti. Comisia din centrul de inscriere va preda fisele de optiuni originale catre centrul de admitere judetean / al municipiului Bucuresti.
9 iulie 2017 Centrele de admitere judetene / al municipiului Bucuresti vor transmite Centrului National de Admitere baza de date prin confirmarea finalizarii operatiunilor specifice, in aplicatia informatica centralizata.
10 iulie 2017 Comisia Nationala de Admitere si comisiile de admitere judetene / a municipiului Bucuresti vor verifica, corecta si ulterior transmite baza de date catre comisia nationala.
11 iulie 2017 Corectarea erorilor si confirmarea incheierii modificarilor in aplicatia informatica centralizata .
12 iulie 2017 Repartizarea computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor claselor a VIII-a care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2017-2018.
13 iulie 2017 Unitatile de invatamant gimnazial vor afisa listele cu absolventii repartizati din scolile respective si lista cu locurile neocupate din unitatile de invatamant liceal de stat din judet/municipiul Bucuresti.
13 iulie 2017 Fiecare unitate de invatamant liceal va afisa lista candidatilor repartizati in acea unitate.
13 – 17 iulie 2017 Depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care au fost repartizati candidatii.
18 iulie 2017 Unitatile invatamantului liceal de stat vor transmite situatia locurilor ramase libere in urma neinscrierii candidatilor admisi in aceasta etapa de admitere.
19 – 21 iulie 2017 Comisia judeteana de admitere va rezolva situatiile speciale aparute dupa etapa de repartizare computerizata, repartizarea candidatilor care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen, a candidatilor care nu au participat si a celor care au participat dar nu au fost repartizati in etapa repartizarii computerizate.

Mai jos este prezentat algoritmul de repartizare în licee, realizat conform metodologiei oficiale de desfășurare a admiterii în licee.

1. Repartizarea se face ordonând candidații în județul respectiv descrescător, după medii, încercându-se plasarea fiecărui candidat, începând de la cel cu media cea mai mare până la cel cu media cea mai mică, la una din opțiunile exprimate.
Ordonarea candidaților se face descrescător după mai multe criterii: media de admitere, media de evaluare națională, media generală de absolvire a claselor V-VIII, nota obținută la proba de limbă și litaratură română din cadrul evaluării naționale, nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale și nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, susținută conform prevederilor Art. 10, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale.

  • Pentru candidații din seriile precedente anului 2010, evaluarea națională se înlocuiește cu tezele cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a pentru elevii din seriile 2008 și 2009, respectiv cu testele naționale pentru elevii din seriile 2004-2007.
  • media la evaluarea națională se înlocuiește cu media la tezele cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a (seria 2008 și 2009), respectiv cu media obţinută la testele naționale (seria 2004-2007)
  • nota obținută la proba de limba și literatura română din cadrul evaluării naționale se înlocuiește cu media notelor la proba de limba și literatura română din cadrul tezelor cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a (seria 2008 și 2009), respectiv cu nota la proba de limba și literatura română din cadrul testelor naționale (seria 2004-2007)
  • nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale se înlocuiește cu media notelor la proba de matematică din cadrul tezelor cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a (seria 2008 și 2009), respectiv cu nota la proba de matematică din cadrul testelor naționale (seria 2004-2007)
  • nota obținută la proba de limba maternă din cadrul evaluării naționale se înlocuiește cu media notelor la proba de limba maternă din cadrul tezelor cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a (seria 2008 și 2009), respectiv cu nota la proba de limba maternă din cadrul testelor naționale (seria 2004-2007)

2. Când se ajunge la un candidat, se caută în lista sa de opțiuni prima opțiune validă la care există locuri libere. 
Ordinea opțiunilor de pe fișă este prin urmare semnificativă, prima opțiune exprimată este luată în considerare înaintea celorlalte opțiuni.

Exemplu: se verifică prima opțiune a candidatului curent; în cazul în care opțiunea este validă și mai există locuri la această opțiune, este considerat admis la această opțiune și se trece la următorul candidat; altfel se verifică a doua opțiune de pe fișă, etc.

Observație: O opțiune este invalidă dacă: codul opțiunii alese de candidat nu există sau opțiunea aleasă necesită dată proba la limba maternă sau modernă şi candidatul nu a susținut-o.

3. În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opțiunile exprimate pe fișă el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere și va trebui să participe la o sesiune ulterioară organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune. 
Situația poate apare în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opțiuni, opțiunile exprimate de el fiind ocupate înaintea lui de alți candidați care au medii mai mari.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL