E oficial, specialiştii au stabilit: aceasta e cea mai periculoasă mâncare pentru inima ta

Wednesday, 21 August 2019, 08:32, Sursă: REALITATEA.NET

Chiar daca unele feluri de mancare sunt foarte apetisante, ele trebuie evitate cu orice pret, deoarece iti pun inima in pericol mai mult decat orice alta hrana.

Adaugă părerea ta

Mancarea mexicana este cea mai periculoasa pentru inima, spune un renumit cardiolog din Mexic, Enrique C. Morales Villegas. El afirma ca mancarea din tara sa este chiar mai periculoasa decat cea de tip fast-food, scrie ziare.com, care citeaza news.com.au.

"Aceasta este o combinatie de hrana prajita, mancare nesanatoasa si bauturi racoritoare", spune doctorul despre pericolul cumulat pe care mancarea mexicana il reprezinta. In Mexic, obezitatea afecteaza 73% dintre femei, 69% dintre barbati si 35% dintre adolescenti.

Medicul mexican este de parere ca de vina este conceptia despre viata a oamenilor. Ei se concentreaza mai mult asupra confortului. "Oamenii mananca prea mult in fiecare zi, se uita multe ore la televizor, petrec doua ore in fata calculatorului si fac mai putin de 10 minute de activitate fizica", a descris el stilul de viata al mexicanilor.

Specialistul propune ca guvernul tarii sale sa masoare parametrii de sanatate pentru toti tinerii de 18 ani din Mexic. Astfel, colesterolul, tensiunea arteriala si indicele de masa corporala ar trebui masurate la fiecare trei ani, conform recomandarii cardiologului mexican.