Coronavirus - România: 27296 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Drama unei mame. Riscă să fie extradată pentru că şi-a salvat copilul de abuzurile tatălui

Tuesday, 12 April 2016, 21:37 Sursă: REALITATEA.NET

Abuzurile tatălui asupra copilului au făcut-o pe femeie să fugă în 2014 de lângă Maximo Sierra Munoz, iubitul de origine dominicană pe care l-a cunoscut în 2007. Deşi la început părea că trăieşte o iubire de poveste, românca mărturiseşte că după câteva luni viaţa ei s-a transformat într-un coşmar.

"M-am îndrăgostit de cine nu trebuia. Poate am fost naivă. El mi-a promis că vrea o familie, îmi aducea buchete de flori dar la scurt timp mi-am dat seama că este o escrocherie sentimentală şi vroia să îmi pun casa pe numele lui", a povestit mama.

După naşterea fiului lor, în 2009, tatăl micuţului Anthony îl vizita o dată pe lună. Un an şi jumătate mai târziu, iubitul româncei a început un adevărat război în instanţă şi a câştigat tutela băieţelului. Femeia acuză, însă, că apropierea de tată i-a făcut rău micuţului.

"A fost constant agresiv, venea mereu bătut, venea cu vânătăi, ars, nu îi dădea de mâncare. Am făcut evaluări psihologice, în care a reieşit clar că Anthony era abuzat", a mai spus femeia. 

"El mi-a jurat să se răzbune şi a ales să se răzbune prin copilul meu", a continuat Ana Maria Nedelcu.

Aşa că a decis să fugă în România, fără acordul tatălui. Autorităţile canadiene o acuză de răpire şi le cer omologilor români să dea aviz pentru extrădare.

"În documentele transmise de statul solicitant, a fost descrisă fapta săvârşită de către Nedelcu Ana Maria, constând în aceea că în anul 2014 a părăsit teritoriul statului canadian, împreună cu copilul său minor, având destinaţia România, încălcând ordinul de custodie, emis de o instanţă canadiană", a afirmat Iuliana Olteanu, purtător de cuvânt Parchetul Curţii de Apel Bucureşti.

"La Tribunalul Bucureti m-a prezentat prima dată pentru răpire internaţională. Avocatul a depus toate probele de abuz. Însă doamna judecător a refuzat să le ia în considerare. Sentinţa a fost de retur în Canada. Ea a spus că nu judecă situaţia de abuz, şi să mă duc în Canada să se judece acolo abuzul. Am ajuns la Curtea de Apel, unde am avut speranţe. Însă la recurs nu au mai contat dovezile, se judecă pe legalitate. Când avocatul a spus cum era abuzat copilul meu, a avut aşa un gest şi a dat să rădă. Decizia asta execută doi copii, pentru că mai am un copil, fetiţa de 4 ani şi băiatul de 6 ani. La tribunalul Bucureşti, doamna procuror şi-a dat seama că Anthony a fost abuzat. L-au intors pe toate părţile o oră şi jumătate, un copil nu minte", a precizat Ana Maria Nedelcu.

În Canada, femeia riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare. În legea românească, însă acuzaţia este cea de nerespectare a măsurilor privind încredinţarea minorului, pedepsită cu până la trei luni de detenţie.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL