Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

DR. Alexandru Rafila, după noul bilanț record: ”Eu sper să nu ajungem în situația introducerii unor măsuri mult mai dure după alegeri”

Wednesday, 18 November 2020, 18:45 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

„Lucrurile nu s-au stabilizat. Chiar dacă am avut un așa-zis platou în ultimele 2-3 săptămâni, am rămas cu un număr foarte mare de cazuri noi care, în mod evident, pun la încercare capacitatea sistemului de sănătate de a prelua pacienții. Trebuie să vedem care va fi trendul în perioada următoare.

Eu cred că va exista o creștere pentru că se pare că măsurile de sănătate publică luate nu sunt eficiente. Se pare că de o o zi la alta se acumulează mii de cazuri care nu sunt alocate. În cazul acelor persoane anchetele epidemiologice se desfășoară foarte târziu și acest lucru favorizează transmiterea. Degeaba mărim capacitatea spitalelor. Sigur, acest lucru trebuie făcut. Noi trebuie să ne asigurăm că stopăm transmiterea ca să existe un efect al măsurilor luate de autorități”, a declarat reprezentantul României la OMS, miercuri, la un post TV.

„Mi-e greu să spun unde se va opri creșterea sau când se va opri. Eu sper să nu ajungem în situația introducerii unor măsuri mult mai dure după alegeri. Eu sper să nu se întâmple, dar dacă creșterea va continua până la începutul lunii decembrie, măsurile vor fi mult mai restrictive. Deocamdată aplicăm carantina în diverse localități. Dar incidența cumulată în ultimele două săptămâni în localități mari din România arată că transmiterea în comunitate are loc. De exemplu, în București, unde avem peste 1.000 de cazuri și azi, nu reușim să controlăm din punct de vedere al transmiterii această epidemie”, a mai spus Alexandru Rafila.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL