Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Două focare noi de COVID-19 în Prahova. Numărul total al focarelor a ajuns la șase

Friday, 25 September 2020, 14:17 Sursă: Realitatea.net

Potrivit datelor comunicate, astăzi, de Prefectura Prahova, centrul de adulți în cauza se află în comuna Scorțeni, unde au fost confirmate pozitiv 18 angajați (dintr-un total de 124 de persoane) și 26 de beneficiari (dintr-un efectiv de 105).

Ca urmare a acestui fapt, a fost realizată dezinfecția unității, personalul infectat fiind izolat, iar beneficiarii  evaluați. În prezent, doi dintre ei sunt internati, iar ceilalți sunt izolați în unitatea medico-socială, fiind separați de restul persoanelor care au nevoie de îngrijire permanentă. Cei confirmați vor fi evaluati zilnic de un medic.

Totodată, nouă minori, liceeni cu vârste între 15 și 18 ani, membri ai echipei de fotbal (de juniori) ai ACS Petrolul Ploiești, au fost confirmați cu noul coronavirus. Și în acest caz  a fost demarată o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificați si izolați contacții direcți, iar consiliile de administrație ale scolilor unde învață cei nouă sportivi se vor întruni pentru a propune scenariul în care se vor desfășura cursurile în perioada următoare. Hotărârile vor fi supuse avizării Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Prahova și Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova, iar, în ultimă fază, dezbătute și aprobate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), mai arată sursa citată.

În prezent, în județul Prahova sunt active șase focare.

La raportarea de astăzi a Gurpului de Comunicare Strategică au fost raportate 87 de cazuri de infecție cu COVID-19 de ieri și până astăzi. 

De la începutul pandemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 5.558 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Dintre acestea, 193 au decedat.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL