Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dosarul Revoluției: Senatul transmite PÎCCJ documentele clasificate referitoare la decembrie 1989

Monday, 27 February 2017, 15:14 Sursă: REALITATEA.NET

"Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a cerut documentele privind Revoluția din decembrie 1989, documente care au stat la baza comisiei de anchetă a Parlamentului. (...) Sunt documente — o parte clasificate și o parte documente neclasificate. Astăzi (luni — n.r.) s-a luat hotărârea Bp să nu mai cerem declasificarea noi, la Senat, ci să le transmitem așa cum sunt, fiind convins că, fiind o comisie de procurori, pot să citească, unii dintre dânșii, și documente clasificate. Deci, ele vor pleca din Senat așa cum sunt astăzi — o parte clasificate și o parte neclasificate, tocmai pentru a ajuta PÎCCJ", a anunțat vicepreședintele social-democrat al Senatului, Niculae Bădălău, luni, la finalul ședinței Bp a Senatului, potrivit Agepres.

Comisia juridică a Senatului a înaintat Biroului permanent un document în care precizează că, în urma ședinței din 20 februarie, senatorii juriști au luat decizia de a propune ca "documentele clasificate să fie transmise în forma clasificată către persoanele autorizate să preia aceste documente, potrivit celor solicitate în scrisoarea PÎCCJ — Secția Parchetelor Militare, urmând să se procedeze la declasificarea lor, în conformitate cu dispozițiile legale, acolo unde este necesar, prin inițierea demersurilor față de instituțiile emitente ale documentelor clasificate".

PÎCCJ — Secția Parchetelor Militare a transmis conducerii Senatului o scrisoare prin care a solicitat transmiterea unor documente neclasificate, precum și declasificarea unor documente care au stat la baza elaborării raportului comisiei senatoriale de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989, Biroul permanent solicitând Comisiei juridice, în data de 8 februarie, formularea unui punct de vedere. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL