Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dosarul de omor cu 17 victime în cazul spirtului contrafăcut ajunge în instanță. CE riscă vinovații

Tuesday, 27 October 2020, 09:55 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Vorbim despre cazul care a șocat o lume întreagă, petrecută în plină stare de urgență, când 17 persoane și-au pierdut viața după ce au băut alcool metilic ambalat în sticle de spirt sanitar.

Pe lângă cele 17 persoane decedate, alte peste 50 de persoane, rude ale celor dispăruți, s-au constituit parte civilă în procesul care tocmai s-a finalizat. 

Cei trei cetățeni străini sunt acuzaţi de omor calificat, înşelăciune şi contrafacere de produse.

Iniţial, cei trei bărbați au fost arestaţi pentru ucidere din culpă, însă în urma anchetei procurorii au considerat ca aceştia trebuie să răspundă pentru omor calificat. Dacă vor fi găsiţi vinovați, aceștia riscă închisoarea pe viaţă.

Vă reamintim că la începutul lunii aprilie primarul unei comune din județul Iași a împărțit, gratuit, în plină starea de urgență, diverse produse de igienă printre care și alcool sanitar. Când a aflat că spirtul era contrafăcut, a mers din casă în casă, în speranța că va recupera sticlele de spirt.

Edilul a declarat că a cumpărat produsele cu acte în regulă. Acesta a afirmat că nu știa că a împărțit cetățenilor spirt care conținea alcool metilic în loc de alcool etilic.

În acest dosar au fost arestați preventiv cetățenii arabi Ali Dawoud, zis „Zaher”, şi Fuad Ahmmed, fiind acuzaţi de ucidere din culpă şi înşelăciune. Un al teilea arab, fiul lui Ali Dawoud s-a predat și el poliție după ce, inițial, a încercat să scape.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL