Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Doi sirieni au fost arestaţi în România, după ce au încercat să îşi aducă ilegal fraţii în ţară

Thursday, 27 August 2015, 16:56 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit poliţiştilor de frontieră, în noaptea de duminică spre luni, cu ajutorul sistemului de termoviziune, în apropierea punctului de frontieră de la Negru Vodă au fost observate două persoane care mergeau pe jos, dinspre Bulgaria spre România.

Astfel, au fost prinşi doi bărbaţi, care au fost apoi transportaţi la sediul punctului de frontieră pentru audieri.

În urma verificărilor, s-a stabilit că cei doi sunt fraţi, cetăţeni sirieni, şi au încercat să intre ilegal în România.

Ulterior, anchetatorii au descoperit că aceştia au fost ajutaţi de alţi doi fraţi, Ahmad Kouja Jamal şi Ahmad Kouja Ahmad, oameni de afaceri din Bucureşti cu drept de şedere în România. Unul dintre ei îi adusese pe migranţi cu maşina, în Bulgaria, până în apropierea graniţei cu România, iar celălalt urma să îi preia, după ce ar fi trecut frontiera la noi în ţară, şi să-i transporte la Bucureşti.

Poliţiştii de frontieră au deschis un dosar penal pe numele celor doi migranţi, pentru intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat, fiind apoi predaţi autorităţilor de frontieră din Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.

Ceilalţi doi fraţi, oamenii de afaceri Ahmad Kouja Jamal şi Ahmad Kouja Ahmad, au fost reţinuţi de Parchetul Tribunalului Constanţa, pentru trafic de migranţi, iar miercuri au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele celor doi.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL