Documentele care arată numărul uriaș de dosare deschis de Secția pentru magistrați

Saturday, 26 October 2019, 09:25 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit documentelor, se conturează următorul tablou:

Ordinul numărul 10 din 31 Ianuarie 2014 prin care L.C. Kovesi a înființat prin reorganizarea DNA, după ce a fost numită în 2013 în fruntea DNA printr-un troc politic, SERVICIUL DE COMBATERE A CORUPȚIEI DIN JUSTIȚIE ca să controleze, monitorizeze, supravegheze și să pună presiune pe magistratura României.

4 ani și 7 luni a funcționat acest Serviciu în cadrul DNA, până la înființarea SIIJ (prin lege aprobată de Parlament și CCR), a fost inventat prin ordin administrativ al procurorului șef DNA, ordinul fiind semnat și de actualul șef al DNA, Nistor Călin și de Marius Iacob, ca adjuncți la vremea aceea.

Serviciul pe magistrați a funcționat în cadrul Secției I a DNA, în scripte coordonată de Marius Iacob, în realitate, condusă de L.C. Kovesi, Gheorghe Popovici, Dana Tițian, Gabriela Mirică, oamenii săi. Procuroarea Gabriela Mirică timp de 1 an a stat delegată ca șefă a Serviciului pe magistrați, fără să fie numită de CSM.

De observat că Serviciul pe magistrați din DNA a fost mai important ca alocare de resurse decât: combaterea corupției în administrația centrală, infracțiunile din achizițiile publice, prejudiciile aduse bugetului public, frauda din fonduri UE, infracțiunile săvârșite de militari, și câteva dintre serviciile teritoriale ale DNA. De altfel, ulterior Secția pe militari din DNA a fost trasformată în Serviciu, pentru că Secția pe infracțiunile săvârșite de militari deranja SRI, notează Flux24.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL