Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Doctorița care a primit MITĂ va rămâne o lună în arestul poliției

Wednesday, 16 October 2019, 16:39 Sursă: REALITATEA.NET

După o noapte în arest, doctorița  de la Spitalul Județean de Urgență din Tulcea va mai petrece încă 29 de zile de arest preventiv.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Tulcea a luat cea mai dura măsura posibilă în cazul acesteia. Decizia poate fi contestată în 48 de ore.

Doctor medical, ea a fost prinsă în flagrant de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, marți dimineaţă, în incinta Spitalului Judeţean.

Medic ginecolog, Deniz-Taniure Dumitrache a fost prinsa marti, cand lua de la sotul unei paciente 300 de lei pentru servicii medicale si analize pentru persoane neasigurate in sistemul de sanatate publica, si a fost retinuta timp de 24 de ore pentru savarsirea infractiunii de luare de mita. Potrivit DGA, asupra medicului au mai fost gasite sumele de 3.000 de euro si de 2.650 de lei, despre care se crede ca provin din fapte de coruptie.

Femeia a fost condusă în arestul poliţiei judeţene, unde îşi va petrece următoarele 29 de zile, urmând ca după această perioadă, magistraţii tulceni să ia din nou o decizie în ceea ce priveşte libertatea sa.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, pentru stabilirea întregii activități infracționale a persoanei în cauză.

Potrivit realitateadetulcea.net, surse judiciare au confirmat că medicul arestat mai este cercetat în circa 20 de fapte similare de pretindere şi luare de mită, iar sumele vehiculate sunt mult mai mari decât cea de la flagrant. 

Medicul Deniz-Taniure Dumitrache figurează ca angajată pe secţia obstetrică ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, unde deţine şi funcţia de director medical al unităţii spitaliceşti.

Conducerea spitalului va trebui ca în viitorul foarte apropiat să numească un nou director medical, după arestarea acesteia.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL