DNA retrimite în judecată dosarul Hidroelectrica

Monday, 24 June 2019, 15:44 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Elena Udrea nu scapă de de dosarul Hidroelectrica, în care reușie să anuleze anumite probe, cu ajutorul judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Motiv pentru care procurorii anticorupție au solicitat restituirea cauzei în vederea readministrării probelor anulate.

Dosarul Hidroelectrica, în care protagonişti sunt Elena Udrea şi Dan Andronic, a fost retrimis în judecată de DNA. La patru luni de când Instanţa Supremă a anulat o serie de probe, ancheta a fost refăcută.

La data de 24 iunie 2019, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus retrimiterea în judecată a inculpaților:

UDREA ELENA GABRIELA, membru al Guvernului la data faptelor, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și spălare a banilor,

ANDRONIC DAN-CĂTĂLIN, om de afaceri și jurnalist, pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.

Precizăm că, anterior, în etapa procesuală a camerei preliminare, prin încheierea din data de 11 februarie 2019, judecătorii din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție au dispus anularea unor probe (emailuri) și îndepărtarea lor de la dosar.

În consecință, procurorii anticorupție au solicitat restituirea cauzei în vederea readministrării probelor anulate, lucru pe care l-au și făcut în contextul efectuării unei percheziții informatice.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri