Parchetul General anunță control la DNA Oradea. Anunț de ULTIMA ORĂ de la Augustin Lazăr

Friday, 11 January 2019, 21:48 Sursă: REALITATEA.NET

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție anunță că a dispus efectuarea unui control la DNA Oradea, aflat în centrul unui nou scandal media.

Adaugă părerea ta

Procurorul general transmite, printr-un comunicat de presă, că activitatea tuturor procurorilor trebuie desfășurată "cu respectarea strictă a legii, a drepturilor și libertăților cetățenilor, cu imparțialitate și independență".

În urma apariției în presă a înregistrărilor unor discuții ale procurorilor de la DNA Oradea, s-a dispus efectuarea unui "control al cauzelor despre care se face vorbire în înregistrare, concluziile acestui control urmând a fi implementate cu imparțialitate și fără întârziere".

Comunicat - Control DNA Oradea

Văzând interesul manifestat de mai mulți jurnaliști privind punctul de vedere al procurorului general referitor la activitatea procurorilor din unele unități teritoriale ale D.N.A., Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următorul mesaj:

Conducerea Ministerului Public se delimitează de activitățile ce nu se circumscriu normelor procedurale sau care constituie abateri disciplinare sau încălcări ale Codului deontologic al magistraților.

Activitatea tuturor procurorilor trebuie desfășurată cu respectarea strictă a legii, a drepturilor și libertăților cetățenilor, cu imparțialitate și independență.

În urma apariției în presă a înregistrărilor unor discuții s-a dispus efectuarea unui control al cauzelor despre care se face vorbire în înregistrare, concluziile acestui control urmând a fi implementate cu imparțialitate și fără întârziere.