Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Momente emoționante după moartea directorului celui mai mare colegiu din Suceava, răpus de COVID. Suntem binecuvântați că v-am cunoscut!

Saturday, 10 October 2020, 21:07 Sursă: realitatea.net

Renato Tronciu a murit în Spitalul Judeţean Suceava, unde fusese internat încă din data de 15 septembrie, potrivit mediafax.ro

În urma testărilor, alţi şapte profesori de la Colegiul „Mihai Eminescu” au fost depistaţi pozitiv la testul COVID la începutul noului an şcolar, printre care şi soţia lui Renato Tronciu.

La Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” sunt 1.600 de elevi, iar de la începutul anului şcolar, din cauza cazurilor de COVID înregistrate în rândul profesorilor, se învaţă după „scenariul roşu”.

Sămbătă seara, la intrarea în scloală erau flori și lumânări, depuse pe parcursul zilei de colegi, foști elevi și suceveni impresionați de dispariția prematură.

La scurt timp după aflarea tragicei vești, elevii unei clase a Colegiului „Mihai Eminescu” au transmis un mesaj emoționat la despărțirea de directorul Renato Tronciuc care a pierdut lupta cu covidul.

Suntem binecuvântaţi, Domnule Director!

Noi suntem binecuvântaţi, Domnule Director! Pentru că v-am cunoscut. Puţin. Mult mai puţin decât ne-am fi dorit. Mult mai puţin decât ar fi trebuit.

Suntem binecuvântaţi pentru că, chiar şi în timpul acesta scurt, ne-aţi copleşit cu dragoste. Am simţit în fiecare zi, în fiecare ceas pe care l-am petrecut la şcoală, dragostea şi grija pe care ne-o purtaţi. Iar grija dumneavoastră pentru noi, Domnule Director, ne însoţea şi dincolo de poarta colegiului. Ne-aţi primit cu căldură, ne-aţi dat încredere şi curaj chiar din prima zi, la festivitatea de deschidere a anului şcolar.

Au fost apoi nişte întâmplări. Unele, în afara şcolii. Ştiţi dumneavoastră, vi le amintiţi cu siguranţă… V-aţi implicat în rezolvarea lor de parcă ne eraţi părinte. Nu aveaţi nicio obligaţie, nici o răspundere. Am văzut atunci cum grija dumneavoastră pentru noi depăşea cu mult limita unor atribuţii birocratice. Şi am înţeles că noi nu suntem doar elevii unui Colegiu pe care l-aţi adus în topul colegiilor din judeţ. Am înţeles că suntem parte a unei familii, a unei mari familii. Am înţeles atunci că ne veţi proteja şi veţi avea grijă de noi în toţi cei patru ani.

Dar aţi plecat… Prea brusc, prea devreme. Drum lin, Domnule Director! Şi, deşi ştim că nu e mai nevoie să v-o spunem, vă rugăm ca, de acolo, de sus, să vă uitaţi din când în când şi înspre Colegiul nostru. Să ne vegheaţi. Şi să aveţi grijă de noi!

FOTO: Facebook/Gabriela Cazac 

sursă foto: Obiectiv de Suceava


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL