Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dincolo era mai ieftin. Din aprilie, gazele sunt mai scumpe într-un județ decât în altul!

Tuesday, 07 April 2015, 15:32 Sursă: REALITATEA.NET

Modificarea tarifelor de distribuţie ale gazelor de la 1 aprilie a adus cu sine şi o modificare de amploare a preţului gazelor pe care îl plătesc românii. Sudul ţării va plăti mult mai puţin decât nordul, potrivit unei analize Economica.net.

Preţul gazului, fără TVA, pe care îl plăteşte un client E.ON, de la 1 aprilie, este de 118 lei/MWh. Tot de la 1 aprilie, un abonat GDF Suez Energy Romania plăteşte 102 lei/MWh, fără TVA, potrivit informaţiilor oferite de preşedintele ANRE, Niculae Havrileţ.

Astfel, diferenţa între preţul plătit de un român din sudul ţării (Muntenia, Dobrogea, Oltenia) şi unul din nord (Transilvania, Moldova, Maramureş şi Banat) este de aproape 16%.

Până în aprilie, preţul final al gazelor era destul de apropiat între regiuni, 112-113 lei MWh la GDF Suez şi circa 116 lei/MWh la E.ON. La 1 aprilie, ca urmare a ajustării unor tarife specifice, preţul final al gazului pentru clienţii GDF Suez a fost scăzut de către ANRE cu 9%, în timp ce clienţilor casnici ai E.ON li s-a majorat preţul cu 1,5%.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL