Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dieta balerinelor. Ce mănâncă acestea pentru a-şi menţine silueta

Wednesday, 01 November 2017, 23:07 Sursă: REALITATEA.NET

Un interviu realizat cu un reprezentat al Baletului Național din Canada, Amanda Murray care se ocupă de alimentația lor, arată că balerinele au o dietă asemănătoare cu cea a unui sportiv de perfomanță. ”Dansatorii sunt sportivi și mulți au o dietă asemănătoare, deoarece toți au un consum caloric ridicat în timpul antrenamentelor intense și lungi”, explică Amanda Murray.

Dieta balerinelor include carbohidrații

Balerinele trebuie să consume mese consistente care conțin proteine și carbohidrați complecși, precum și gustări sănătoase între mese, pentru a avea energie. ”Toți sportivii trebuie să consume carbohidrați de calitate și produse neprocesate cum ar fi fructele, legumele, verdețurile, cerealele integrale, leguminoasele, nuci și semințe”, explică specialistul.

Dieta balerinelor include doar alimente integrale

Principala regulă pe care trebuie să o respecte este aceea de a consuma preponderent alimente integrale și de a evita toate produse procesate. Cu cât hrana lor este mai puțin procesată și concentrată pe fructe, legume, cereale integrale, nuci, semințe, cu atât furnizează corpului nutrienți de calitate care conferă energie. Proteinele animale sunt incluse în dieta balerinelor, însă este important să fie atente la porțiile consumate, scrie eva.ro.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL