Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dieta alcalină. Meniu complet și beneficii pentru sănătate

Friday, 22 May 2015, 15:44 Sursă: REALITATEA.NET

Această dietă presupune că multe boli, printre care cancerul și bolile autoimune sau anumite procese inflamatorii din corp, sunt cauzate de aciditatea sângelui – ph-ul corpului, care, de la mâncare nesănătoasă și plină de chimicale, devine mai acid.

O anumită dietă, bazată în mare pe fructe și legume, se pare că ar alcaliniza (reduce aciditatea) sângelui și asta ar ajuta la însănătoșirea organismului.

Potrivit adepților, dieta alcalină ajută la pierderea în greutate, dar și la reducerea simptomelor artritei, sau la lupta cu anumite tipuri de cancer.

Alimentele care produc aciditate în organism, potrivit teoreticienilor acestei diete alcaline, sunt: carnea, grâul, zahărul rafinat și alimentele procesate.

Alimentele care ajută la alcalinizarea sângelui sunt: legume, fructe, soia, usturoi și unele condimente.

Alimente care alcalinizează organismul:

Legume rădăcinoase

Datorită compoziției mai degrabă minerale a acestor alimente, față de alte legume, rădăcinoasele sunt foarte sănătoase și indicate și în dieta alcalină.

Ridichile (albe, negre, roșii), sfecla roșie, morcovii, napii, hreanul și păstârnacul sunt printre cele mai sănătoase alimente din dieta alcalină.

Gătite la abur 15-20 de minute sau crude, rădăcinoasele sunt gustoase și pline de vitamine și minerale, scrie unica.ro.Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL