Dezvăluire BOMBĂ! Iată cum vrea Kim Jong Un să distrugă SUA

Saturday, 12 August 2017, 16:56, Sursă: REALITATEA.NET

Un expert în apărarea nord-coreeană susţine că regimul de la Phenian pregăteşte lansarea unei rachete balistice de pe un submarin. Aceasta poate fi cea mai recentă provocare dintr-un lung şir la care americanii au răspuns cu ameninţări cu războiul. Ultimul mesaj a venit de la Donald Trump. Liderul de la Casa Albă i-a transmis lui Kim Jong-Un că va regreta instant orice acţiune ostilă împotriva Statelor Unite sau a aliaţilor.

Adaugă părerea ta

”Dacă face ceva în ceea ce priveşte Guamul sau orice teritoriu american sau un aliat american, va regreta sincer. Şi o va regreta rapid!”, a declarat Donald Trump.

Ameninţarea lui Donald Trump a venit după o şedinţă pe teme de securitate care i-a inclus pe ambasadorul american la ONU şi pe secretarul american de Stat. Totul, în condiţiile în care tensiunile dintre Washington şi Phenian sunt la nivel maxim.

Nord-coreenii au ameninţat direct Guamul, o insulă americană, iar un specialist susţine că pregătesc şi un test cu rachetă balistică cu lansare de pe un submarin. În plus, un ziar de la Phenian a anunţat că 3.5 milioane de oameni, membri de partid şi soldaţi, s-au oferit să se alăture armatei pentru a lupta împotriva Statelor Unite.

În semn că iau ameninţarea în serios, autorităţile de la Washington au distribuit în Guam instrucţiuni despre comportamentul în caz de atac nuclear.

Tensiunile sunt puse de presa americană şi pe seama lui Donald Trump, care a ameninţat în dese rânduri regimul de la Phenian, transmite REALITATEA TV.

În ciuda ameninţărilor din ambele tabere, ziarele americane susţin că există şi un dialog la nivelul ambasadorilor la ONU. Iar China a făcut un apel la cele două ţări să dea dovadă de reţinere.