Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Descoperire incredibilă. Culoarea pe care nimeni n-o putea vedea până acum câteva sute de ani

Sunday, 03 April 2016, 16:33 Sursă: REALITATEA.NET

Nici în alte scrieri vechi nu se regăsește culoarea albastru, conform businessinsider.com. Explicația este că oamenii au folosit întâi doar cuvinte pentru nuanțele de alb și negru, sau lumină și întuneric. Imediat după aceea, în mai toate limbile Pământului a apărut cuvântul care descrie culoarea roșie - a sângelui și a vinului.

Apoi au fost introduse, treptat, în limbaj, cuvinte pentru verdele naturii și galbenul soarelui. Ultima culoare care a apărut în vocabular este albastrul.  Singura civilizație antică ce a dezvoltat mai repede un cuvânt pentru albastru au fost egiptenii. Tot ei au fost și primii care au reușit să producă un fel de vopsea în această culoare.

În cadrul unui alt experiment, un om de știință nu i-a pomenit niciodată fiicei sale de culoarea albastru. Când aceasta a mai crescut, a întrebat-o ce culoare are cerul, iar ea a răspuns că-l vede alb. În plus, oamenii din triburi africane ale căror limbi nu cuprind un termen pentru ”albastru” nu pot distinge această culoare de cea verde.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL