Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Decizia Comisiei parlamentare de anchetă, după ce Kovesi a refuzat să se prezinte la audieri

Wednesday, 15 November 2017, 11:07 Sursă: REALITATEA.NET

"Cred că atunci când este vorba despre persoane care sunt într-o funcție publică, sunt plătite din bani publici, este normal să colaboreze cu instituția Parlamentului. Cred că vorbim de un principiu, cred că vorbim de respectul față de Parlament, față de autoritatea Parlamentului și vă mărturisesc că am studiat legile de funcționare a comisiilor de anchetă din alte țări și lumea nu poate să conceapă cum și de ce cineva nu ar veni și nu ar colabora cu Parlamentul. Este bine de menționat că nu este vorba de comisia noastră de anchetă, vorbim de un principiu, vorbim de autoritatea și suveranitatea Parlamentului și de faptul că avem o decizie a CCR fără echivoc. Legea spune că ministrul Justiției exercită controlul ierarhic asupra procurorilor, totodată avem în Legea 303 articolul 99 care vorbește de nerespectarea deciziilor CCR și a hotărârilor Înaltei Curți de Casație și Justiție, pe asta se va baza adresa noastră", a spus președintele comisiei de anchetă, Oana Florea, la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că membrii comisiei vor trimite ministrului Justiției o scrisoare "tehnică", argumentată juridic, cu decizia CCR, cu legislația în vigoare, cu atribuțiile pe care le are ministrul Justiției, expunând faptul că procurorul șef al DNA a fost invitată de mai multe ori la comisie, dar nu a venit iar ministrul Justiției trebuie să decidă în consecință.

"Noi nu putem nici să stabilim sancțiuni, ci doar să expunem o situație de fapt. Decizia finală îi aparține ministrului Justiției", a menționat Florea.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL