De ce fumatul este un "păcat". Explicaţia unui preot

Wednesday, 18 January 2017, 15:49, Sursă: REALITATEA.NET

Chiar dacă nu se subscrie direct decalogului, fumatul este considerat în dogma creştină ca fiind un păcat foarte grav, asociat cu consumul de alcool sau droguri.

Adaugă părerea ta

Unul dintre cele mai răspândite vicii este considerat păcat, potrivit dogmei creştine, în primul rând din cauza efectelor nocive pe care le are asupra corpului omenesc.

Fumatul, considerat o deprindere păcătoasă, este considerat o jignire adusă lui Dumnezeu şi este asociat cu sinuciderea.

De-a lungul timpului, mai mulţi sfinţi sau apropiaţi ai Bisericii au scris despre păcatul fumatului. Sfântul Ioan din Kronstadt scria despre fumul de ţigară, de exemplu, că îl tămăduieşte pe diavol.

„Omul a pervertit plăcerile simţurilor. Pentru miros şi gust a descoperit şi trage în piept aproape tot timpul un fum acru şi puturos, 'tămăindu-l' astfel mereu pe diavol, cu acest fum strică aerul din locuinţa sa şi din afara ei, şi mai întâi de toate se îmbibă cu această putoare el însuşi: fumul înghiţit mereu acţionează nu doar asupra sănătăţii fizice, ci şi asupra subţirimii simţirii inimii, împărtaşindu-i caracterul trupesc, grosolania, împătimirea simţurilor”, scris sfântul, potrivit adevarul.ro.