De ce au produsele electrocasnice moderne o durată de viață atât de scurtă

Sunday, 04 May 2014, 13:10 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit BBC, chiar si industria producatoare de electrocasnice si electronice precizeaza ca durata lor de viata a scazut, odata cu preturile. Cat va rezista o masina de spalat sau un frigider modern?
 
De exemplu, Ana Barlow asteapta o vizita de la nepotii ei si doreste sa le faca o prajitura.
 
Batrana foloseste acelasi mixer electric, vechi de 40 de ani, marca Kenwood Chef. La vremea respectiva, produsul costa cat un salariu lunar...
 
Pentru Ann Barlow, mixerul respectiv nu poate fi inlocuit cu nimic. "Face un pic de zgomot, dar functioneaza excelent", spune femeia din Marea Britanie.

Cererea noastra pentru produse electrocasnice ieftine isi pune amprenta asupra durabilitatii. Calitatea nu mai este cea de demult.
 
WTA (Whitegoods Trade Association) ofera exemplul unei masini de spalat. Durata sa de viata a scazut cu trei ani in ultimii zece ani, insemnand ca se va strica mai repede.
 
Durata de viata a unei masini de spalat a scazut la sapte ani. Din pacate, faptul ca un produs electrocasnic ieftin functioneaza doar cativa ani nu mai reprezinta o noutate.
 
De asemenea, mediul de shopping online a rupt legatura intre consumatori si afacerile locale. Aceste firme ofereau candva service pentru toate produsele vandute, chiar si dupa expirarea perioadei de garantie.
 
Industria de retail nu mai instruieste foarte multi electronisti. Cand vine insa vorba de defectiuni, 9 din 10 masini de spalat si trei sferturi din televizoarele cu ecran plat pot fi recuperate, precizeaza Robert Chapman, directorul Chapmans, o firma care se ocupa cu reparatii tehnice.
 
Ar trebui sa ne cumparam doar produse "de firma"? Raspunsul este impartit chiar si in randul britanicilor. Marile companii iti pot oferi garantii premium, care ajung pana la 20 de ani, in unele cazuri. Cea mai buna alegere in privinta durabilitatii rezoneaza cu marcile consacrate, ceva mai scumpe.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL