Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

David Cameron: Femeile musulmane care nu învaţă limba engleză riscă deportarea

Monday, 18 January 2016, 16:37 Sursă: REALITATEA.NET

David Cameron spune că societatea britanică trebuie să fie "mai clară cu privire la ce așteaptă de la cei care vin să trăiască aici" și să renunțe la "toleranța pasivă care ne împiedică să spunem adevărurile dure".

Premierul britanic pledează pentru intensificarea eforturilor de ajutorare a femeilor musulmane care trăiesc în Marea Britanie să învețe limba engleză, ca factor de luptă împotriva discriminării și a segregării sexuale în interiorul comunităților lor.

"De acum înainte, vom spune: dacă nu vă îmbunătățiți cunoașterea limbii, acest lucru poate dăuna capacității voastre de a rămâne în Marea Britanie. Aceasta îi va ajuta pe bărbații care le împiedică pe partenerele lor să se integreze să înțeleagă că vor exista consecințe", a mai indicat prim-ministrul britanic în articolul menționat.

Într-un articol de opinie publicat luni în cotidianul The Times, preluat de AFP, Cameron lansează un apel la combaterea "comportamentelor retrograde" ale unei minorități de bărbați musulmani care exercită "un control nociv" asupra femeilor din familiile lor.

Premierul britanic a lansat un fond de 20 milioane de lire sterline (26 milioane de euro) destinat ajutorării femeilor musulmane să-și îmbunătățească cunoștințele de limba engleză, un factor esențial de integrare.

Potrivit lui Cameron, noile cifre arată că 190.000 de femei musulmane (22% din total), dintre care multe trăiesc de decenii în Marea Britanie, vorbesc engleza puțin sau deloc, 40.000 aflându-se în această ultimă situație.

"Nu este, așadar, surprinzător, că 60% dintre femeile cu origini în Pakistan sau Bangladesh sunt inactive economic", subliniază șeful guvernului, conform căruia multe femei musulmane au descris "un tablou alarmant de segregare sexuală, discriminare și izolare socială impuse", spune premierul britanic, potrivit Agerpres.

"Trebuie să combatem minoritatea de bărbați care perpetuează aceste comportamente retrograde și care exercită un astfel de control dăunător asupra soțiilor, surorilor și fiicelor lor", mai scrie Cameron.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL