Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dosarul protocolului publicat de Darius Vâlcov: SRI a sesizat DIICOT

Monday, 22 October 2018, 17:48 Sursă: REALITATEA.NET

În august, Parchetul General (PG) a anunţa că a deschis un dosar penal pentru neglijenţă în păstrarea informaţiilor secrete de stat (articolul 305 din Codul penal) în legătură cu publicarea de către Vâlcov a aceluiaşi protocol.

Diferenţa între cele două infracţiuni ţine de mărimea pedepsei. Divulgarea informaţiilor secrete de stat se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani în vreme ce neglijenţa în păstrarea informaţiilor secrete de stat, cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Adina Florea, candidatul pentru şefia DNA propus de ministrul Justiţiei Tudorel Toader, a fost audiată ca martor în dosarul deschis la PG în condiţiile în care procurorii au informaţii că o protocolul a fost sustras din camera documenteleor clasificate de la Parchetul Curţii de apel Constanţa (PCACT). Adina Florea era adjunctul procurorul general al PCA Constanţa şi şefa structurii de securitate de la acest parchet, adică cel responsabil cu documentele clasificate.

Acum, se aşteapă răspunsul preşedintelui Klaus Iohannis la propunerea lui Tudorel Toader. Între timp, Adina Florea s-a înscris şi a obţinut un post de execuţie în urma concursului organizat de CSM de recrutare a personalului pentru nou înfiinţata Secţie pentru investigarea magistraţilor din cadrul PG.

În 24 august, Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a publicat pe pagina sa de Facebook protocolul încheiat între Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi Serviciul Român de Informaţii (SRI) în 7 decembrie 2016.

Sursa: www.g4media.ro


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL