Dan Barna surprinde: ”Dacă eram președinte, poate că drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat”

Thursday, 08 August 2019, 09:03 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Dan Barna consideră că dacă era el președintele țării drama de la Caracal ar fi avut un alt parcurs

Dan Barna, liderul USR și candidatul alianței la alegerile prezidențiale, a făcut o declarație surprinzătoare.

El a spus că vrea să creadă că dacă era președinte, tragedia din Caracal nu se întâmpla ori că ar fi avut o reacţie mai rapidă decât au avut autoritățile în acest caz

„Probabil că aveam o viteză mai mare de reacție, o convocare mai rapidă a CSAT. Președintele Iohannis este un om bun, în regulă, dar face parte din vechea clasă politică care a adus România aici (…)

Vreau să cred că dacă eu aș fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat (…) Ar trebui să înțelegem că ignoranța și neglijența generează efecte și ucid”, a spus Dan Barna, miercuri seara, la o emisiune de la TVR.

Candidatul USR - PLUS a declarat că uneori se întreabă cum a ajuns să fie candidat la prezidențiale.

„Cazul Galați arată că tragedia din Caracal nu a fost singulară, ci dovedește că un sistem întreg nu mai funcționează (…) Eu am intrat în politică în urmă cu trei ani tocmai din acest motiv, nici nu credeam că o să candidez la prezidențiale.

Uneori stau și eu și mă întreb cum am ajuns aici, să candidez. Mă oprește lumea pe stradă și îmi spune, «să nu ne dezamăgiți”, și pleacă mai departe. E o responsabilitate enormă”, a mai afirmat Dan Barna.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ