Dacia Sandero RS, primele imagini spion cu Dacia Sandero RS

Sunday, 15 February 2015, 14:36, Sursă: REALITATEA.NET

Dacia Sandero RS, cea mai dinamică Dacia construită vreaodată, a fost surprinsă la teste undeva în Suedia, scrie autoevolution.com.

Adaugă părerea ta

Dacia Sandero RS, cea mai dinamică Dacia construită vreaodată, ar putea fi lansată oficial la Frankfurt Motor Show în septembrie, iar preţul pentru noul model ar putea fi undeva la 15.000de euro.

Dacia Sandero RS împrumută mai multe elemente de la Clio GT, dar vine şi cu câteva noutăţi.

Dacia Sandero RS ar putea avea un motor turbo de 1,2 litri şi 120 CP.

Dacia Sandero este unul dintre cel mai bine vândute modele, dar şi primul dintre modelele Dacia care obţine PATRU stele la deja consacratele teste de siguranţă.

Noua generaţie a lui Sandero a reuşit să adune 4 stele EuroNCAP, cel mai bun rezultat obţinut vreodată de Dacia. Explicaţiile vin din prezenţa în dotarea standard a ESP-ului şi a airbag-urilor laterale.

Dacia Sandero este primul dintre modelele Dacia care obţine PATRU stele la deja consacratele teste de siguranţă, după ce Loganul, de pildă, a luat doar TREI stele. În urma probelor la care a fost supus, Sandero a primit calificative foarte bune: 80 la sută la protecţia pasagerului din dreapta, 79 la sută la protecţia copiilor şi 57 la sută la cea a pietonilor. Per ansamblu, sistemele de siguranţă ale maşinii oferă o protecţie de 55 la sută.