Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum vrea Gregorian Bivolaru să scăpe de închisoare. Planul liderului MISA

Saturday, 05 March 2016, 14:25 Sursă: REALITATEA.NET

Înainte de Revoluția din 1989, Gregorian Bivolaru a fost internat la Spitalul de Psihiatrie de la Poiana Mare, în urma unei decizii judecătorești.

Acum, liderul MISA ar putea pune pe masă acest document pentru a scăpa de închisoare, pe motiv că nu este în deplinătatea facultăților mintale, scrie presa tabloidă.

Fondatorul MISA, Gregorian Bivolaru, va fi judecat la Curtea de Apel Cluj într-un dosar privind traficul de persoane, primul termen al procesului fiind stabilit pentru data de 10 mai.

"Curtea de Apel Cluj a înregistrat (...) dosarul în care Gregorian Bivolaru şi alte 19 persoane sunt judecate pentru trafic de persoane. Este vorba despre un apel la o sentinţă a Tribunalului Cluj din 2015 prin care Bivolaru fusese achitat într-un dosar de trafic de persoane, care este vechi, din 2007. Judecarea acestui dosar nu are legătură cu extrădarea lui Bivolaru din Franţa, dacă nu se vor finaliza procedurile de extrădare până în 10 mai, acesta va fi judecat în lipsă", au precizat surse judiciare pentru Mediafax.

Bivolaru a fost prins în Franța, pe 26 februarie 2016, în urma colaborării dintre Poliția Română și autoritățile franceze.

El a fost condamnat definitiv, în iunie 2013, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la șase ani de închisoare cu executare, pentru trafic de persoane și acte sexuale cu minori. Bivolaru fusese achitat în aprilie 2012 de Tribunalul Sibiu, însă instanța supremă a casat sentința și a dispus rejudecarea dosarului. După condamnare, mandatul european de arestare pe numele lui Bivolaru a fost implementat în Sistemul Informatic Schengen, ca urmare a emiterii acestuia de către Tribunalul București în urma sentinței definitive date de ÎCCJ. Pe numele lui a fost emis și un mandat de urmărire internațională, specific țărilor care nu sunt conectate la SIS.

Bivolaru a reușit să părăsească ilegal teritoriul României, fiind reținut, pe 4 aprilie 2005, de poliția suedeză în orașul Malmo. Ulterior, autoritățile suedeze i-au acordat azil politic.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL