Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum setezi RO-ALERT, serviciul care ţi-ar putea salva viaţa

Thursday, 20 September 2018, 12:06 Sursă: REALITATEA.NET

Testele de funcționare a serviciului RO-ALERT au debutat pe 17 septembrie. În perioada următoare, vor fi anunțate zilnic zone noi în care vor fi făcute astfel de teste.

Pentru a putea primi aceste alerte pe telefon, va trebui să faci câteva setări pe smartphone. Configurarea nu e un proces complex, dar dacă vrei să afli cum setezi RO-ALERT, trebuie să începi de la operatorul tău de telefonie mobilă.

Cum setezi RO-ALERT pe Digi Mobil

Cei de la Digi Mobil au furnizat o listă cu aproximativ 35 de telefoane care sunt compatibile cu serviciul de alerte, iar aici se regăsesc modele de Samsung, Huawei, Motorola sau Apple, printre altele.

Fiecare dintre mărcile de telefoane pare să aibă un mod diferit de configurare față de celelalte, așa că e imposibil să aplici același ghid pentru Samsung și pentru Motorola, de exemplu.

Cum setezi RO-ALERT în rețeaua Telekom

Telekom are o listă ceva mai mare cu telefoane compatibile cu serviciul RO-ALERT. La fel ca în cazul celor de la Digi, însă, ai parte de pași de configurare mai mult sau mai puțin diferiți.

Diferențele între modele de telefoane ale aceluiași operator sunt uneori inexistente, însă de la un producător la altul, apar schimbări. Astfel, cel mai bine e să verifici lista propusă de operator, ca să vezi exact ce ai de făcut.

Cum setezi RO-ALERT la Vodafone

Pe pagina oficială a serviciului vei găsi două linkuri ajutătoare dacă ai un telefon pe care folosești o cartelă sau un abonament de la Vodafone. Primul dintre acestea te va trimite către o pagină externă.

Vei fi redirecționat către site-ul Vodafone, care are o secțiune dedicată pentru configurarea telefoanelor. Aceștia îți oferă un meniu facil, din care îți alegi întâi producătorul, apoi modelul telefonului.

Al doilea link conține un document Excel cu ceva mai multe informații despre lista telefoanelor compatibile. Totuși, s-ar putea ca linkul către site-ul operatorului să fie mai mult decât suficient.

Cum îți setezi RO-ALERT în rețeaua Orange

Dacă cei de la Vodafone pare că au preferat să creeze o pagină pe propriul site cu privire la activarea și configurarea serviciului, cei de la Orange îți oferă doar un document Excel, în care găsești telefoanele compatibile și uneori, informații despre configurare.

Cum setezi RO-ALERT, dacă ai dispozitiv cu iOS

Pare că serviciile RO-ALERT trebuie configurate în mod diferit dacă ai un produs din gama Apple. Astfel, de pe pagina celor de la RO-ALERT, vei putea merge către o pagină de pe site-ul oficial al celor de la Apple.

Aici, ai parte de un ghid destul de detaliat cu privire la activarea alertelor de urgență. Poți să configurezi atât telefoanele iPhone, cât și Apple Watch-urile. 

 

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL