Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum se răcoresc 15.000 de chinezi într-o zi cu temperaturi extreme

Tuesday, 28 July 2015, 16:47 Sursă: REALITATEA.NET

Pe măsură ce temperaturile au crescut, tot mai mulți chinezi au căutat soluții de avarie și au fugit din marile orașe.

Aproximativ 15.000 de chinezi au luat cu asalt în weekend râurile din suburbiile orașului Chengdu, capitala provinciei Sichuan, și au jucat Mahjong cu picioarele în apă, potrivit China.org.cn.

Temperaturile au urcat spre 39 de grade în weekend, iar peste 70.000 de locuitori din Chengdu au ieșit din capitală în stațiunea Dujiangyan, la 60 km distanță de oraș.

Mahjong este cel mai popular joc de societate în China, în special în zona Sichuan. Potrivit legendei, jocul a fost inventat chiar de Confucius.

Se presupune că Confucius era un mare iubitor de păsări și acesta a botezat jocul după sunetul pe care îl fac pietrele atunci când acestea sunt distribuite pe tabla de joc (mahjong înseamnă vrăbiuță ciripitoare).

Mahjong este o combinație de jocuri diferite cum ar fi piese de domino și un alt joc popular chinezesc de cărți numit Mah-tiae (tradus ar însemna înșeuarea calului). În trecut, Mahjong se juca doar în casa imperială chinezească și ar fi fost interzis pentru plebea de rând, chiar sub pedeapsa morții.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL