Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum s-a vindecat de COVID-19 o femeie de aproape 100 de ani în Croația

Friday, 04 December 2020, 11:11 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Ioana Stanescu

 

Margareta Kranjcec, care trăieşte într-un cămin de bătrâni din Karlovac, în centrul Croaţiei, a contractat noul coronavirus în luna octombrie, fiind internată la spital sfârşitul aceleiași luni după testul  pozitiv pentru COVID-19. Spitalizarea a durat trei săptămâni, potrivit AFP, scrie Agerpres.

Stefica Ljubic Mlinac, directoarea căminului, a declarat pentru AFP că testele au fost realizate în rândul pensionarilor din cauza mai multor cazuri de febră. Printre persoanele infectate s-a numărat şi femeia în vârstă de aproape 100 de ani care nu avea simptome.

Cu toate acestea, Margareta Kranjcec a fost dusă la spital ca măsură de precauţie.

„Având în vedere vârsta şi fragilitatea sa, este cu adevărat surprinzător faptul că nu a fost afectată de coronavirus”, a adăugat Ljubic Mlinac.

„Este o veste atât de bună” în aceste vremuri de pandemie care arată natura uneori aleatorie a virusului, a continuat ea.

Margareta Kranjcec nu suferă de nicio boală gravă, iar când un fotograf AFP s-a dus să o vadă la căminul Sfântul Anton, femeia a ridicat degetul mare pentru a arăta că totul este bine.

„S-a terminat, mă simt bine", a declarat ea pentru ziarul croat Vecernji.

Cu 4,2 milioane de locuitori, Croaţia înregistrează o creștere fulminantă a infectărilor și deceselor. Autoritățile au raportat până vineri dimineață 139.415 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 1.964 sunt decese.

Rata de infectare cumulată în ultimele două săptămâni a depășit 1083,5  la 100.000 de locuitori, iar rata de mortalitate a trecut deja de 18,8.

Croația este pe al doilea loc loc la rata infectărilor în Uniunea Europeană, potrivit datelor Centrului European al Prevenirii Bolilor (ECDC), după Luxemburg, care are o rată de peste 1200. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL