Cum să repari maioneza tăiată? Ingredientul-minune care salvează situația

Monday, 24 December 2018, 16:38 Sursă: REALITATEA.NET

Multe gospodine se feresc să facă maioneză din cauza riscului că s-ar putea tăia. Maioneza este o emulsie din gălbenuş, ulei şi muştar. Dacă nu urmăm regulile simple de preparare, riscăm să ne alegem cu un preparat prost făcut. Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, iar uleiul se adaugă treptat, pe măsură ce se încorporează.

Când maioneza se taie, uleiul se separă de gălbenuşul de ou care conţine multă apă. Asta se poate întâmpla oricui!

Ca să reparăm maioneza trebuie să ne înarmăm cu puţină răbdare! Maioneza nu trebuie aruncată, dar poate fi reparată. Pentru început trebuie s-o punem de-o parte şi să începem altă maioneză într-un vas. Cu un gălbenuş de ou şi o linguriţă de muştar. Adăugăm câte puţin ulei şi mixăm până când obţinem aproximativ trei linguri de maioneză. În loc să mai adăugăm ulei, vom adăuga câte puţin din maioneza tăiată. Continuăm procesul până ce am încorporat întreaga cantitate şi, dacă mai este nevoie, mai mult ulei poate fi adăugat.

Pentru prevenirea tăierii maionezei, putem adăuga un gălbenuş de ou fiert pe lângă cel crud, sau un cartof fiert. Totuşi, ar trebui să iei în considerare că gustul maionezei nu va fi acelaşi!


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri